Filosofiatik ezabatutako emakumeak - Yarza Lopez, Itsaslore; Eskisabel, Idurre; Etxeberria Agiriano, Arantza; Arrieta Urtizberea, Agustin; Lujanbio, Lore; Zubia, Irati; Arraiza, Maite; Aizpuru Joaristi, Alaitz; Barrios, Yolanda; Retolaza Gutierrez, Iratxe; Gago, Naiara; Nerekan, Maitane (Andoain] : Jakin Fundazioa, 2022)
Gai nagusia sailean, filosofiaren historian emakumeek jasan duten ikusezintasuna nabarmendu eta iraultzeari ekin diote Itsaslore Yarza Lopez, Idurre Eskisabel Larrañaga, Arantza Etxeberria Agiriano, Agustin Arrieta Urtizberea, Lore Lujanbio Etxeberria, Irati Zubia Landa, Maite Arraiza Zabalegi, Alaitz Aizpuru Joaristi, Yolanda Barrios Colodrón, Iratxe Retolaza Gutierrez, Naiara Gago Povedano eta Maitane Nerekan Umaranek. Beauvoir eta Arendten filosofia Batxilergoan lantzeko edukiak eta testuak erantsi dira.
Hitzaurrea / Itsaslore Yarza Lopez. Euskal pentsamendua eta feminismoa : ezinbesteko elkargune batzuk / Idurre Eskisabel Larrañaga. Hilekoa eta subjektu filosofiko gorpuztua / Arantza Etxeberria Agiriano. Pentsamendu feminista filosofiarako sarrera batean / Agustin Arrieta Urtizberea. Zaintza eta gobernamentalitate neoliberala / Lore Lujanbio Erxeberria. Injustizia epistemikoak : Agoran sartzeko zailtasun bat gehiago / Irati Zubia Landa. Zaintzaren filosofia / Maite Arraiza Zabalegi. Simone de Beauvoir, bizitzeko pentsamendu bat / Alaitz Aizpuru Joaristi. Hannah Arendt, pentsatzeko ausardia / Yolanda Barrios Colodrón. Virginia Woolf (1882-1941), pentsamenduaren uberak / Iratxe Retolaza Gutierrez. Tractatus kritiko-feminista / Naiara Gago Povedano, Maitane Nerekan Umaran. Beauvoir eta Arend ikasgai
Bibliografia atal bakoitzaren amaieran
Keywords: Emakume filosofoak; Emakumeei buruzko azterlanak; Feminismoa; Teoria feminista; Monografiak