Feminismoaren ahotsa euskaraz eta sarean : gaiak, eztabaidak eta ikusgarritasuna - Eizmendi Iraola, Maider; Larrondo Ureta, Ainara; Novo Arbona, Ainhoa; Orbegozo Terradillos, Julen; Peña Fernández, Simón; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia; Euskadi. Kultura eta Hizkuntza Politika Saila (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2024)
Azken sei urtean, hizkuntza normalizazio politikak eta genero berdintasun politikak eskuz esku lanean aritu dira, elkarrengandik ikasi eta elkar sendotzeko bideak esploratuz. Bi elementuen bateratzean gertatzen denari begira jartzeak jarri du hizkuntza politika eragiketa estatistikoetan aldagai berriak txertatzen, jarri gaitu lanketa inklusiboagoak egiteko arreta jartzen, gizartearen arrakala askotarikoak identifikatu eta irtenbideak topatzeko aukerak aztertzen, botere harremanak edota biolentzia sinbolikoa identifikatzen, besteen begiradak geure ere egiten. [GJH 5: Genero berdintasuna]
Bibliografia: 99.-104. or.
Keywords: Feminismoa; Sare sozialak Interneten; Euskara -- Alderdi sozialak; Soziolinguistika; Monografiak; Biografiak