Desirak betetzeko dira! / Javier Ruescas eta Andrés Quinzaños ; ilustratzailea, Ignacio Hernández ; [itzulpena, Itziar Arrizabalaga eta Edurne Lazkano (Aztiri Itzulpen Zerbitzuak)] - Ruescas, Javier (Maindi maitagarri (Ibaizabal), 2025)
Prest benetako magia saio baterako? Maindi Maitagarriren desirarik desiratuena hagaxka magiko ofiziala lortzea da, bene-benetako maitagarri bihurtzeko. Zoritxarrez, zenbait proba bihurri gainditu beharko ditu horretarako, magiarik erabili gabe! Txisko adarbakarraren laguntzaz, hagaxka bat egingo du kaxa magikoa erabilita. Larrialdietan erabiltzeko baino ez... Hala izango ote da? Maindi Maitagarri bihurtu nahian dabil. Baina ez daki horretarako eskolara joan behar duela, baina ez maitagarrien eskola batera, gizakien eskola batera! Misioa ikaskideen desirak betetzea izango da, nahiz eta arau batzuk ezarri dizkieten, hala nola magia ez erabiltzea. Gai izango ote da lortzeko? Ezagutzen duzu Pinotxoren edo Mari Errauskinen istorioa, ezta? Eta Loti ederrarena? Orain, erantzun iezadazu: zer dakizu desirak bete zituzten maitagarriei buruz? Oso gutxi, ezta? Inork ez baitzien galdetu! Ni ere maitagarria naiz bada, eta nire istorioa kontatu nahi dut!