Dortokaren ametsa - Sarrionandia, Joseba; Bañon, Ruth; Zubizarreta, Patxi (Oiartzun : 1545 argitaletxea, 2025)
Ahozko tradizio afrikarreko ipuin batean oinarritua dago "Dortokaren ametsa" liburua. Senegalgo ahozko tradizioan du sorrera. Munduaren jatorria azaldu nahi du eta Afrikako lur koloretsuaren eta biziaren magia dario. Behin batez, dortoka batek zuhaitz miresgarri batekin egin zuen amets: era guztietako fruituak zituen eta lurreko animalia guztiak asetzeko gai zen. Baina hura aurkitu ahal izateko, animaliek amona Kokoren etxolaraino bidaiatu behar izan zuten, hark bakarrik baitzekien zuhaitza nola aurkitu. Batzuetan, gure ametsak betetzeko, besteei aurre egin, geure mugak gainditu, eta aurrera begira ibili behar izaten dugu: beti aurrera begira.
6-8 urte (urdina)
El sueño de la tortuga
Keywords: Dortokak; Ametsak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Album ilustratuak; Ipuinak