Maskara lapurtuaren bila - Gallastegi, Lur; Zubimendi, Alai (Donostia : Alai, 2025)
Mundu osoan da ezaguna Veneziako inauteria. Oraingo honetan, Oihane eta Boskoren sukaldaritza lanak direla medio, bertara joango dira Basakabiko lagunak, afari garrantzitsu batean zerbitzatzera, hiriko opera jauregian. Baina dena ez da uste bezala aterako. Norbaitek opera kantari bat pozoituko du, eta maskara baliotsu bat lapurtuko dio. Nor ote da hori egin duena, ordea? Denak dira susmagarri, gezurrak, maitemintzeak, traizioak eta nola ez, laguntasuna nagusi den abentura honetan.
8-12 urte (gorria)
Liburu honek Eusko Jaurlaritzaren laguntza jaso du.
Keywords: Abenturak; Bidaiak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak