Estatistika eta Probabilitatea - Zelaia Egiguren, Ana; Oriñuela Gonzalez, Irune; Sanz Hernando, Neftali (Bilbo : Ana Zelaia Egiguren, 2025)
"Estatistika eta Probabilitatea" ikasmateriala DBH eta Batxilergoko Matematika lantzeko egina dago, Estatistikaren eta Probabillitateen arloan, hain zuzen ere. DBH-ko 3. kurtsoan estatistika lantzen hasten da eta probabilitatearen lehen urratsak ematen dira, mailaz maila edukiak zabaltzen doazelarik. Batxillergoko 2. kurtsoan, bai Matematika II ikasgaian, baita Gizarte Zientziei Aplikatutako Matematika II ikasgaian ere probabilitatea eta banaketak lantzen dira, eta Unibertsitatera Sartzeko Ebaluazioan garrantzi handia dute. Ikasmateriala bi atal nagusitan banatu da: alde batetik, Estatistika Deskriptiboa, eta bestetik, Konbinatoria eta Probabilitateak, betiere Euskadiko Hezkuntza Curriculumarekin bat eginez. Guztira 26 bideoz osatuta dago. Bideoen ondoren, PDF formatuan ariketa bilduma zabala eskaintzen da, eta ariketa guztiak ebatzi dira, ikasleek euren lana modu autonomoan zuzendu eta ulermena sendotu ahal izateko.
DBH, 3. eta 4. mailak
Batxilergoa, 2. maila
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA Digitala, 2024ko deialdia)
2025/06/11
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak; EIMAk onetsitako materialak; Hezkuntza Baliabide Irekiak (HBI)