Sabino Arana Iruñerriko Elkanon - Valencia Tirapu, Eduardo; Nafarroa. Hezkuntza, Kultura eta Kirol Departamentua ([Iruñea] : Nafarroako Gobernua, 2025)
Antzerki hau aldiz gupidagabea eta aldiz errukiorra. Satiraren bidez, tolerantziaren aldeko deia egiten du. Navarro Villoslada 2024 sariaren epaimahaiak nabarmendu du "Sabino Arana Iruñerriko Elkanon" obraren originaltasuna eta freskotasun handia hizkuntzaren alorrean. Komedia politikoa da. Kantua eta danza ere baditu. Pertsonaia nagusiak Sabino Arana (abertzaletasunaren aita) eta Miguel de Unamuno (Salamancako Unibertsitateko errektorea).
Navarro Villoslada 2024 Literatura Saria, euskara
Keywords: Arana Goiri, Sabino -- (1865-1903); Unamuno, Miguel -- (1864-1936); Helduentzako Literatura; Antzerkia