Haurrak ekinean : ikas egoeren esperientziak proiektu bidezko ikaskuntzaren bidez - Sánchez Fernández, Mikel; Nélida Zaitegi de Miguel ([S.l.] : M. Fernández Sánchez, 2024)
Mikel Fernandez irakaslea da eta hezkuntzan duen esperientziatik idatzi du "Haurrak ekinean" liburua. Ikasteko beste era bat aldarrikatzen du eta proiektu bidezko ikaskuntza proposatzen du. Pasibotasunak ezagutzatik urruntzen gaitu. Mugimendu kontzientea, ikasteko eta lankidetzan aritzeko griña dira, jakintza eskuratzen ahalbidetzen dutenak.Horixe da, hain zuzen ere, "Haurrak ekinean". Ikasgelako bizipen bat aurkituko duzu hemen, ia intimitate bat. Badira irakaslearen eta ikasle bakoitzaren buruan grabatuta geratzen diren hezkuntza-esperientziak; abentura hau beraiekin partekatzeko zortea izan dut. Nire ustez, ikaskuntzaren bila ari garenean, maisu-maistrak eta ikasleak ikasten ari garenean, aldi berean egiten dugu aurrera, eta elkarri laguntzen diogu helburu beraren alde: gure berezko talentua garatzea. Hiru abentura erreal kontatzen dizkizut, egiazkoak. Hiru esperientzia, zuk ikus ditzazun, nik sentitu ditudan bezala. Ideiaren jatorritik hasi eta azken hausnarketaraino, prozesuaren zailtasun, lorpen eta porrot guztietatik igaroz. Izan ere, horietatik guztietatik irakaskuntza aberasgarria lortzen da, betiere, horretarako irekita bagaude.
Keywords: Irakaskuntza -- -Plangintza; Pedagogia; Monografiak; Ikasegoerak