Begi-niniaren poemak - Igerabide, Juan Kruz; Emaldi, Luis (Donostia : Erein, 1992)
Haikuak japoniarren poesia egiteko modu eta neurri berezi baten fruitu dira. Laburrak. Erritmo oso bizikoak. Hitz gutxitan mundu oso bat zabaltzen dakitenak: lehio txiki-txiki batetik begiratuta ere zerua beti baita mugagabe. Juan Kruz Igerabideren poemario bau harrigarria da bere finezian, eta materiale guztiz aparta haurraren sentiberatasuna bideratzeko: errezitatuz, jolas linguistkoetarako erabiliz, imitazioz berriak asmatzeko... Labur esanda: hitzarekin plazer sentitzeko.
10 urtetik aurrera (berdea)
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du
Keywords: Ahozkotasuna; Poesia; Haur eta Gazteentzako Literatura