Lopez eta Baldosillo detektibeak / Pedro Soria Fdez.-Mayorales ; irudiak, José Luis Tellería ; itzultzailea, Kaioa Kultur Elkartea - Soria Fdez-Mayorales, Pedro (Ala delta. Urdina (Edelvives), 1990)
Baldosillok eta beronen lagunak, Lopezek, detektibe bikote bitxi-bitxia osatzen dute. Auzkezten zaizkien kasuak ere ez dira makalak; esate baterako, bezero baten ametsetan sartu ameskaitzetako gaizkileak garbitzeko. Logika apur batekin eta marrazkiak lagundurik zeuk ere izango duzu haietan parte hartzerik. Pedro Soria Fdez.Mayoralas abokatua da ogibidez. Agian horrexegatik ematen du bere astia detektibe istorioak asmatzen.