Fisika eta Kimika : DBH 4 : irakaslearen gidaliburua (ikasegoera) / [egilea] Lauaxeta lantaldea, Luis Carlos Zaballos Ruiz, Carlos García Llorente, Puri Martinez Aretxabaleta ; [irudiak, Iván Landa] - García Llorente, Carlos; Zaballos Ruiz, Luis Carlos; Martinez Aretxabaleta, Puri; Landa, Ivan (EIMA 4 (2024ko deialdia), 2025)
Ikasgelan lan egiteko proposamen zehatza dakar proiektuak, eta funtsezko konpetentziak eta konpentzia espezifikoak da ikasmaterialaren xedea; hori dela-eta, ikasleen jarduera aktiboa eta kooperatiboa da nagusi, eta ikaspena erraztea (laguntzea) egokitzen zaio irakasleari. Ikas-egoera gaiaren hasieran aurkezten da, eta dagokion ebazpena gaiaren bukaeran kokatuta dago. Gaiaren ardatz nagusia da. Konpetentziak hainbat alorretan aplika daitezke eta era askotakoak dira (hainbat testuingurutan balia ditzakegu); gainera, izaera integratzailea dute kontzeptuzko, prozedurazko eta jarrerazko edukiak biltzen baitituzte. Horrenbestez, konpetentziek beren baitan hartzen dituzte trebetasun praktikoak, ezagutzak, motibazioa, balio etikoak, jarrerak, emozioak eta gizartearen arloko elementuak zein portaerari dagozkionak, eta pertsonek batera erabiltzen dituzte horiek guztiak, lanak modu eraginkorrean egiteko.