Fisika eta Kimika : DBH 4 : irakaslearen gidaliburua (ikasegoera) - Lauaxeta lantaldea; García Llorente, Carlos; Zaballos Ruiz, Luis Carlos; Martinez Aretxabaleta, Puri; Landa, Ivan (Donostia : Erein, 2025)
Ikasgelan lan egiteko proposamen zehatza dakar proiektuak, eta funtsezko konpetentziak eta konpentzia espezifikoak da ikasmaterialaren xedea; hori dela-eta, ikasleen jarduera aktiboa eta kooperatiboa da nagusi, eta ikaspena erraztea (laguntzea) egokitzen zaio irakasleari. Ikas-egoera gaiaren hasieran aurkezten da, eta dagokion ebazpena gaiaren bukaeran kokatuta dago. Gaiaren ardatz nagusia da. Konpetentziak hainbat alorretan aplika daitezke eta era askotakoak dira (hainbat testuingurutan balia ditzakegu); gainera, izaera integratzailea dute kontzeptuzko, prozedurazko eta jarrerazko edukiak biltzen baitituzte. Horrenbestez, konpetentziek beren baitan hartzen dituzte trebetasun praktikoak, ezagutzak, motibazioa, balio etikoak, jarrerak, emozioak eta gizartearen arloko elementuak zein portaerari dagozkionak, eta pertsonek batera erabiltzen dituzte horiek guztiak, lanak modu eraginkorrean egiteko.
DBH, 4. maila
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 4, 2024ko deialdia, EIMA 1, 2025eko deialdia)
2025/09/15
Keywords: EIMAk onetsitako materialak; Curriculumeko baliabideak; Ikasegoerak; Unitate didaktikoak