Txiri-txiri irakurri eta ulertu : Lehen Hezkuntza 1 / [egilea, Ibaizabal taldea ; testuaren zuzenketa, Aztiri Itzulpen Zerbitzuak ; marrazkiak, Alai Zubimendi Idarreta ; argazkiak, Istockphoto] - Zubimendi, Alai (EIMA 1 (2025eko deialdia), 2025)
"Txiri-txiri Irakurri eta ulertu" bildumak 6 koaderno eskaintzen ditu, irakurle trebe bihurtzeko prozesua urratsez urrats egin dezaten ikasleek. Koaderno bakoitza 9 ataletan dago antolatuta, eta, bloke horietan, irakurtzeko eta ulertzeko estrategiak eta teknikak garatuko dituzte ikasleek. Atalek ikasleengandik hurbil dauden egoera errealak dituzte abiapuntu, irakurketa helburu jakin batekin abia dezaten. Jarduera espezifikoak proposatzen dira pentsamendu kritikoa garatzeko. Horrek esan nahi du ikasleak gai izango direla ideiak arrazoituta aztertzeko, zalantzan jartzeko, norberaren iritzia eraikitzeko, argudiatzeko eta ebaluatzeko. Gainera, hizkuntza probetan aplikatu ohi diren irakurketa prozesu kognitiboak praktikatzeko aukera izango dute ikasleek.