Herritarren Ahotsak : transmisioa Ikasgelan : Geografia eta Historia DBH 3-4 / [aholkularitza pedagogikoa, zuzenketak eta proiektuaren koordinazioa, Aintzane Agirrebeña Ubera ; edukien diseinua eta garapena, Itziar Saapsotham Arevalo ; ikus-entzunezkoen edizioa, Haizea Odria Esnal ; diseinua, maketazioa eta administrazio orokorra, Izaskun Gaston Balerdi] - Agirrebeña Ubera, Aintzane; Sapsootham Arevalo, Itziar; Odria Esnal, Haizea; Gaston Balerdi, Izaskun (EIMA Digitala (2024ko deialdia), 2025)
Gure ikasmaterialak Euskal Herriko Ahotsak (ahotsak.eus) proiektuan bildutako ahozko ondarea du oinarri. Euskarazko testigantzak dira, adinekoenak zein gazteenak. Gure asmoa da jakintzen eta kontatzeko moduen transmisioa egitea, ahozko jardunaren bitartez. Eta, bide batez, belaunaldien arteko hurbilketa egitea, lehenaldia eta oraina lotuz. Geografia eta Historia irakasgairako sortutako hiru unitateetatik lehenengoa da hau. Hemen aurkezten ditugun zazpi proposamen pedagogikoetan, Espainiako II. Errepublikaren aldarrikapena, garapena eta 1936ko Gerra Zibilaren hasiera lantzen dira batik bat.