Ilargiker eta 2050. urteko hiria / [egileak] Iratxe Rubio Benito del Valle, Amelia Benito del Valle Eskauriaza ; marrazkiak, Lucia Bonilla ; [testu-orraztaileak, Jon Martinez Mardaras ... et al.] - Rubio Benito del Valle, Iratxe (Euskal Herriko Unibertsitatea, 2025)
Zehazki, ipuin honetan, irakurle txikiek BC3ren Low Carbon ikerketa-lerroa ezagutuko dute. Ikerketa-lerro horren eginkizuna ezagutza sortzea da, karbono gutxiko gizarte baterako trantsizio-prozesuan erabakiak hartzen lagunduko duena. Pertsonaiak, Ilargiker eta Lehen Hezkuntzako ikasgela bat, aurreko hiru istorioetako protagonista berdinak izaten jarraitzen dute: «Ilargiker eta izotzaren misterioak», «Ilargiker eta bero-boladak hirian» eta «Ilargiker eta lurraren zaintza». Ilargikerren figurak BC3ren ikerketa-lana irudikatzen du, baina emakume zientzialarien zeregina ere agerian uzten du. Kasu honetan, Ilargikerrek etorkizunera bidaiatzera gonbidatzen ditu ikasleak, 2050. urteko hiri batera, non karbono gutxiko gizartea eta bere mugikortasun ohiturak eta fruta eta arropa kontsumitzeko ohiturak ikertzen ari den.