Txiri-txiri irakurri eta ulertu : Lehen Hezkuntza 6 - Aztiri Itzulpen Zerbitzuak (Legazpi); Bakun Itzulpen eta Argitalpen Zerbitzuak; Ibaizabal Taldea (Durango : Ibaizabal, 2025)
"Txiri-txiri Irakurri eta ulertu" bildumak 6 koaderno eskaintzen ditu, irakurle trebe bihurtzeko prozesua urratsez urrats egin dezaten ikasleek. Koaderno bakoitza 9 ataletan dago antolatuta, eta, bloke horietan, irakurtzeko eta ulertzeko estrategiak eta teknikak garatuko dituzte ikasleek. Atalek ikasleengandik hurbil dauden egoera errealak dituzte abiapuntu, irakurketa helburu jakin batekin abia dezaten. Jarduera espezifikoak proposatzen dira pentsamendu kritikoa garatzeko. Horrek esan nahi du ikasleak gai izango direla ideiak arrazoituta aztertzeko, zalantzan jartzeko, norberaren iritzia eraikitzeko, argudiatzeko eta ebaluatzeko. Gainera, hizkuntza probetan aplikatu ohi diren irakurketa prozesu kognitiboak praktikatzeko aukera izango dute ikasleek.
Lehen Hezkuntza, 6. maila
2025/10/20
Keywords: Irakurketa eta idazketa; Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak