Gabriel Arestik ereindakoak 1975-2025 - Juaristi, Patxi; Esteban, Mari Luz; Apodaka Ostaikoetxea, Eduardo; Amezaga Etxebarria, Asier; Blas Mendoza, Asier; Bilbao Telletxea, Gidor; Larrinaga, Elixabete; Zabalondo, Beatriz; Martin Etxebeste, Jon; Goikoetxea Bilbao, Udane; Zaldua, Iban; Esparza Martín, Iratxe; et al. ([Leioa] : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2025)
Berrogeita hamar urte pasatu dira Gabriel Aresti hil zenetik. Eta mende erdiko tarteak esanahi berezia hartzen duelarik, Gabriel Aresti Katedratik eta UPV/EHUtik omenaldi xume bat egin nahi izan diogu olerkari, idazle eta pentsalari handiari. Genero literario, komunikatzeko modu, ikertzeko bide eta gogoeta egiteko era desberdinak uztartzen ditugu omenaldi-liburu honetan. Eta testuekin batera, marrazkiak, lan grafikoak, akuarelak, irudi digitalak, komikiak, litografiak, collageak... ere apailatu ditugu. Pentsamendua komunikatzeko modu desberdinak erabili ditugu helburu bera lortzeko: Gabriel Arestiren lanaren gaurkotasuna aldarrikatzea
Erreferentzia bibliografikoak barne
Keywords: Aresti, Gabriel -- (1933-1975) -- Kritika eta interpretazioa; Euskal literatura; Monografiak