Apika-Steam ingurune digitala : digitalizazio arduratsua : teknologiaren ikuspegi kritikoa eta ahalduntzea lantzen (ikasegoera) / [aholkularitza pedagogikoa, Maria Jesus Irigoyen Perurena ; koordinazioa, Elisabeth Pombo Aramendi ; jardueren lanketa, Asier Iturralde Sarasola ; diseinua eta maketazioa, Irene Cormenzana Ruiz de Mendoza] - Irigoyen Perurena, Make; Pombo Aramendi, Elisabeth; Iturralde Sarasola, Asier; Cormenzana Ruiz de Mendoza, Irene (EIMA Digitala (2024ko deialdia), 2026)
"Digitalizazio arduratsua" gazteenen kontzientzia digitala pizteko helburua duen proiektua da. Ikasmaterial honen bidez, belaunaldi berriek teknologia eta mundu digitalean egiten duten erabileraren inguruko kontzientzia sortu nahi da. Gazteek egunerokotasunean oso presente dute teknologia, sare sozialak, ikus-entzunezko edukiak eta horien erabilera kontzientea eta arduratsua egitea beharrezkoa da. Horregatik, ikasmaterial honetan teknologia burujabetza eta digitalizazio arduratsuaren inguruan hausnartu, ikasi eta ondorioztatzeko ariketak proposatzen dira.