Emozioen doinuak / [aholkularitza eta zuzendaritza, Iñaki Tolaretxipi Tejeria ; irakasleria, Maddalen Dorronsoro Amiano ; edukiak sortzea eta diseinu praktikoa, Nora Alvarez de Eulate San Jose ; ikasmaterialen nabigazioa eta programazioa, Unai Manterola Yagüe ; ikasmaterialen garapen pedagogiko-metodologikoa, Naiara Kaperotxipi Iruretagoiena] - Tolaretxipi Tejeria, Iñaki; Dorronsoro Amiano, Maddalen; Álvarez de Eulate San José, Nora; Manterola Yagüe, Unai; Kaperotxipi Iruretagoiena, Naiara (EIMA Digitala (2024ko deialdia), 2026)
Ikasegoera honen bidez, ikasleek beren emozioak identifikatzen eta kudeatzen ikasiko dute, musikaz baliatuz. Musikan ikasitako konpetentziak Heziketa fisikoko ikasgaian erabiliko dituzte. Horretarako, ikasleek unitateka lan egingo dute, emozio bakoitza unitate bat izanik eta ikas-egoeraren sekuentzia jarraituz: hasiera-fasea, garapen-fasea eta amaiera-fasea. Beraz, ikasegoera bakoitzak honako konpetentziei erantzuten die: hizkuntza komunikaziorako konpetentzia, konpetentzia eleaniztuna, matematikarako konpetentzia eta zientzia, teknologia eta ingeniaritzarako konpetentzia, konpetentzia digitala, konpetentzia pertsonala, soziala eta ikasten ikastekoa, herritartasunerako konpetentzia, ekintzailetza-konpetentzia eta kontzientzia eta adierazpide kulturaleko konpetentzia.