Imelda y "el día de los muertos" = Imelda eta "arimen gaua" / [testua] Betzaida Urtaza Elizburu ; ilustrazioak, Margherita Grasso - Urtaza Elizburu, Betzaida (HIPI (Hizkuntza Indartze Programa), 2025)
Ireki ipuin eder eta koloretsu hau. Ea zer mamu, munstro edo deabru topatzen duzun. Ezagutu Imelda eta haren arbasoak.Bidaiatu Mexikotik Euskal Herrira. Familia, aberria eta herrimina lantzen du beste gai garrantzitsu batzuen artean. Mexikoko “El día de los muertos” eta gurea dugun “Arimen gaua” edo “Gau beltza” uztartzen ditu. Erakusteko ere, iada gure artean ez daudenak beti gogoratu behar ditugula, gure bihotzetan eta oroitzapenetan bizirik baitaude. Maitasunez eta kolorez beteriko ipuina.