Salimarentzat oparia - Zubeldia, Iñaki; Jalón, Estibalitz ([Euba] : Ibaizabal, 2008)
Salima atzerritik Etxarri-Aranazera etorritako neska da. Ikastolako lagunekin abestera atera da Olentzero Egunean. Berarentzat ohitura xelebrea bezain atsegina da. Hala ere, bera kanpotarra izanda Olentzerok utziko al dio oparirik? Galdera horrekin dabil aurrera eta atzera. Denek baietz esaten diote eta berari iruditu zaio Olentzerok ere keinu bat egin diola ... Ilustrazioek erraz murgiltzen gaituzte istorioan. Testuarekin egiten dituen jokoak ere oso erakargarriak egingo zaizkio irakurleari.
4 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Olentzero (Fikziozko pertsonaia); Eguberriak; Euskal kultura; Euskal mitologia; Kultura-aniztasuna; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak