Afrikari zor dioguna / [egileak] Imanol Barrenetxea, Ekain Mtz. Lizarduikoa ; [irudigintza eta argazkigintza, Ekain Mtz. Lizarduikoa] - Barrenetxea, Imanol (Oinarrizko liburutegia (Gaiak), 2009)
"Afrikari zor dioguna" liburu honen izenburuak berak azaltzen du lanaren ardatz nagusia: Afrikari buruz ditugun estereotipoak baztertu behar ditugu eta Afrikak gizadiaren historian, Mnedebaldeko garapenean, bioaniztasunean, kultura-aberastasunean eta hainbat gizarte-baliotan egin eta egingo dizkigun ekarpenak kontuan hartu. Afrikak izugarrizko baliabideak baditu, nola azal daitezke egun jasaten dituen pobrezia, izurriteak, goseteak eta gerrak?