Ekonomia sozialaren erronkak kapitalismo globalean - Mendizabal, Antxon; Errasti Amozarrain, Anjel Mari; Begiristain, Agurtzane; Aio Ansoleaga, Lexuri; Bilbao Telletxea, Gidor; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 2004)
"...Horrela, ekonomia soziala aldi berean egitasmo eta jarduera da. Egitasmoa den heinean, autoeraketaren aldeko mugimenduaren osagarri gisa agertzen zaigu, gizartearen maila sozial eta politikoan kokatuta. Jarduera den heinean, merkatuaren ekono-miaren menpean eta gizarte kapitalistaren barnean dagoen jarduera ekonomiko, sozial eta politikoan txertaturik ikusi beharko genuke..."
Keywords: Globalizazioa; Gizarte-ekonomia; Kooperatibak; Baliabide digitalak; Monografiak