Giza taldeak eta taldearen barne dinamikak : animazioa eta talde dinamikak / Pedro José Macho Aguillo - Macho Aguillo, Pedro José (IRALE (2001-2002 ikasturtea), 2002)
Animalia espezien artean gutxi dira banaka bizi direnak, eta horietako gehienak gutxien eboluzionatuak dira. Badirudi superbizipenerako taldeka bizitzea ezinbestekoa dela, edo oso lagungarria behintzat. Janaria bilatzeko eta etsaiengandik babesteko, besteak beste, aukera askoz gehiagoa eskaintzen du taldeak. Zer esanik ez ugalketarako. Gizakiok ere antzeko joera adierazi dugu betidanik, gure espeziearen historia osoan zehar. Jaiotzen garen mementotik gure espezie bereko kideek inguratuta gaude: bizitzaren hasieratik talde bateko kideka gara...