Tape : testu-analisirako Perl erremintak - Astigarraga Pagoaga, Aitzol; Gojenola Galletebeitia, Koldo; Sarasola, Kepa; Soroa Etxabe, Aitor; Altuna, Ander; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 2009)
Konputagailu bidez testuak aztertu eta manipulatu nahi dituztenei abiapuntua eskaintzen diegu. Gaur egun testuekin lan egiteko eskura ditugun programek (zuzentzaile ortografikoak, hiztegiak on-line, dokumentu-bilatzaileak, etab.) ez diete beti gure behar zehatzei erantzuten. Zer egin orduan? Guk geuk idatzi.Testu bateko 10 hitz erabilienak aurkitu.Bi testu konparatu, hitz eta esaldi komunak bistaratuz. Ea testu bat bestearen kopia ote den aztertzeko balio dezake.Hitz-bukaera eman eta testu batean bukaera horretarako errimak aurkitu.Liburu honek ez du programazioari buruzko aurre-ezagutzarik eskatzen; aitzitik, hutsetik abiatuko gara Perl lengoaiaren ikasketan. Bi aurrebaldintza baino ez ditugu jarriko: bata testu digitalak aztertu eta manipulatzeko interesa izatea, eta bestea, berriz, konputagailu bat eskura izatea berarekin lan egin ahal izateko. Ez duzu besterik behar.
Keywords: Informatika -- -Perl (Programazio-lengoaia); Baliabide digitalak; Monografiak