Azukreak, alkoholaren lehengaia [Interneteko baliabidea - Bideoa] / ekoizleak, Elhuyar eta EITB
Ez dago alkoholik ez bada azukrerik egon. Hain zuzen ere, alkoholaren ekoizpena azukrea metabolizatzearen ondorio bat da legamia eta bakterio batzuetan. Azukrea bada haientzat elikagai bat. Azukrearen molekulak bereziak dira, karbonoen arteko loturak azkar puskatzeko aproposak direlako, eta, beraz, energia oso azkar ematen dute. Molekulak horiek bakarka egon, binaka edo ehunka unitatetako formatuan, azukre-mota ekin beti sortzen da efektu hori.
Zerrenda:
Egile korporatiboa(k): | ; |
---|---|
Argitaratua: |
[S.l.] :
EITB,
2018
|
Bilduma: |
Zientzia animatua (Teknopolis)
|
Gaia: | |
Generoa / Forma: |
Baliabide digitalak
Erreferentzia-materialak Bideo didaktikoak |
Loturak: |
Ikus bideoa (Elhuyar) |
Material-mota | Kokapen-kodea | Egoera | Barra-kodea |
Erreferentzia-bideoak | INTERNETEKO BALIABIDEA | EK19100050 |