Labean erretako falafelak, iogurta eta mentarekin egindako saltsarekin [Interneteko baliabidea - Webgunea - Erronka] / Amaia Castorenea
Falafela Ekialde Hurbil osoan oso zabaldua den espezialitate bat da (Libano, Turkia...). Txtxirioz eta espezia desberdinez egindako bola batzu dira, olioan frijitzen direnak. Berez, txitxirioek kalitate oneko proteina begetalak hornitzen dituzte, baina frijituak izaiteak nahiko koipetsuak bihurtzen ditu. Bertsio honetan falafelak labean erreak dira, ondorioz koiperik ez dute eta falafelen osagaien onura guztiak goza daitezke, desabantailak pairatu gabe... Errezeta honetan, falafelak iogurtezko eta mentazko saltsa batekin zerbitzatuak dira. Honek freskotasuna eta zapore orientala emaiten die. Errezeta oso erraza da, osagai gutxi behartzen ditu eta gutxiegi kontsumitzen ditugun lekaleak jateko errezeta originala da.
Zerrenda:
Egile nagusia: | |
---|---|
Argitaratua: |
Lasarte-Oria
: Iametza interaktiboa S.L.
, 2019
|
Bilduma: |
Egingarriak (Iametza)
|
Gaia: | |
Generoa / Forma: |
Baliabide digitalak
Curriculumeko baliabideak EIMAk onetsitako materialak Eduki digital didaktikoak Erronketan oinarritutako ikaskuntza |
Loturak: |
Joan material honetara |
Adina / Maila: |
LMH, DBH |

Material-mota | Kokapen-kodea | Egoera | Barra-kodea |
Lehen Hezkuntza | INTERNETEKO BALIABIDEA | EK20100563 |